Notícies i agenda

imatgeLa plataforma MiríadaX, promoguda entre d'altres per Universia i Telefònica, ha obert el termini d’inscripció a 58 cursos MOOC, acrònim de “Massive Online Open Course”. La Universitat de Girona hi participa amb un curs d’història de la química i un de comunicació científica.


imatgeVeniu a conèixer la Universitat de Girona de primera mà. Durant tot el matí podreu assistir a les sessions informatives dels graus que ofereix la UdG, visitar les instal·lacions, la biblioteca, participar en tallers demostratius i visitar la fira “Ho tens a la UdG”. També podreu demanar informació sobre accés, beques o allotjament, entre d’altres aspectes.


Notícies

El Fòrum del Parc de la UdG ha fet visibles més de 50 oportunitats tecnològiques
El Fòrum del Parc de la UdG ha fet visibles més de 50 oportunitats tecnològiques
Grups de recerca, centres tecnològics, empreses i emprenedors han buscat socis per als seus projectes.
07/02/2013
ala d'un avió
Una tesi aconsegueix que els materials per construir avions siguin un 10% més tolerants als impactes
L’investigador de la UdG Tamer Sebaey ha desenvolupat, en la seva tesi doctoral, una idea innovadora de com han de ser els materials compostos de fibra de carboni emprats en les estructures dels avions per tal que conservin la seva resistència quan pateixen un impacte. A més, aquest material no requereix ser tan gruixut i es poden aconseguir estructures més lleugeres.
07/02/2013
Forum Perpinyà 2013
La UdG participa en el Forum des Études Supérieures et des Métiers
Es va fer a Perpinyà el 5 de febrer amb un notable èxit d’assistència d’estudiants rossellonesos.
06/02/2013
Autora de la foto: María Inés Roldán
La genètica de la gamba de Palamós i la gamba gegant, per primera vegada al descobert
La investigadora Ma. Victòria Fernández ha identificat quatre estocs genètics en les gambes vermelles. En la seva tesi doctoral, ha conclòs que mentre que la gamba de Palamós és una única espècie, la gamba gegant són dues espècies genètiques diferents: una habita a la zona del Mediterrani i Moçambic, i l’altra a Austràlia.
06/02/2013
UNI>PROYECTA
V Premi UNI>PROYECTA al millor projecte emprenedor universitari
UNIVERSIA i la xarxa universitària d'assumptes estudiantils RUANE (comissió sectorial de la CRUE) per mitjà de la Universitat de Girona, a través del Vicerectorat Delegat d'Estudiants, Cooperació i Igualtat, el Vicerectorat de Recerca i Transferència i l'Oficina d'Investigació i Transferència Tecnològica (OITT), convoquen els V Premis UNI>PROYECTA
29/01/2013
imatge
Analitzen el mercat immobiliari des d’una perspectiva financera i proposen eines per fer-lo més eficient
Anna Panosa ha analitzat la interrelació entre els mercats real i financer com una via per a l’estudi de bombolles especulatives. La tesi doctoral que ha redactat se centra en el sector immobiliari i conclou que, perquè sigui eficient, requereix el desenvolupament paral·lel d’un mercat eficient d’actius financers immobiliaris.
05/02/2013
imatge
Es presenta a Girona el nou projecte editorial d’«El Temps»
Eliseu Climent ha triat la Universitat de Girona per presentar el nou projecte editorial de la revista «El Temps», que vol proposar-se com a referent nacional amb una línia editorial “exigent, seriosa i econòmicament exitosa”.
06/02/2013

Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya ANECA Associació Catalana d'Universitats Públiques Comissionat per a Universitats i Recerca CRUE European University Association Universia Xarxa Vives d'Universitats