Notícies i agenda

vegeu el vídeoVine a fer un màster a la UdG: podràs estudiar amb gent de tot el món en una universitat pràctica i que ofereix excel·lents condicions per estudiar; perquè Girona és ciutat universitària.


Notícies

carlo goldoni
Vicenç Albertí i Vidal, primer traductor al català de Carlo Goldoni
La investigadora Rosa Bertran presenta, en la seva tesi, un recorregut per la vida, obra, marc intel·lectual i trajectòria del lletraferit menorquí Vicenç Albertí i Vidal (1786-1859). Albertí va ser traductor al català del dramaturg Carlo Goldoni (imatge), autor de “La viuda astuta”. Bertran ha editat el manuscrit d’aquesta obra i hi ha desenvolupat 153 notes.
05/07/2011
equip
El grup de recerca VICOROB participa a la competició de robòtica submarina SAUC-E, a Itàlia
El grup de recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) de la Universitat de Girona participa, per tercera vegada, a la competició europea de robots submarins autònoms realitzats per estudiants(SAUC-E), que té lloc aquesta setmana a Spezia (Itàlia).
04/07/2011
Simulador RUMI
L'IRQV de la Universitat de Girona planteja una eina innovadora per valorar situacions de risc en infants i adolescents
El Simulador del Mòdul de Suport a la Gestió del Risc (MSGR), s'ha desenvolupat amb la participació dels investigadors de la Universitat de Girona, Ferran Casas, Carme Montserrat, Marta Sadurní i Marc Pérez
04/07/2011
4JCR
El Jove Campus de Recerca arriba a la seva quarta edició
Des d’avui i fins al proper 15 de juliol, uns 60 alumnes de primer de Batxillerat de diversos instituts de la demarcació participen en aquesta activitat plenament consolidada, que té com a principal objectiu posar la recerca a l’abast dels preuniversitaris.
04/07/2011
secundària
Una vintena d'estudiants de les comarques de Girona obtenen una qualificació superior al nou en la fase general de Selectivitat
Dels resultats de les proves d’accés destaca el fet que el tant per cent d’aprovats és del 91’75 (2.325 estudiants), gairebé un punt percentual superior a la mitjana a Catalunya (90,87%).
01/07/2011
Els participants.
El Campus PreBAT treu bona nota
Els dotze estudiants que han participat en aquesta prova pilot organitzada per la Universitat de Girona del 27 al 30 de juny han quedat molt satisfets de les xerrades, visites i activitats que els han ofert. Els joves de quart d’ESO han gaudit de l’oportunitat de conèixer de ben a prop la UdG i la recerca que s’hi du a terme.
01/07/2011
figura
Una tesi permet fer un pas endavant en el disseny de pèptids cíclics antimicrobians
L’objectiu de la investigadora de l’IQC, Anna Díaz Cirac, ha estat l’estudi del mecanisme d’acció del pèptid cíclic BPC194 a nivell molecular. La principal novetat d’aquesta tesi és que, per primera vegada, aquest anàlisi s’ha fet per mitjà de l’ús d’eines computacionals de modelatge molecular.
01/07/2011
EDAR
Un nou sistema de control de l’aire en bioreactors de membranes permet un estalvi energètic del 20%
La nova tecnologia, desenvolupada en la tesi de la investigadora Giuliana Ferrero del grup de recerca LEQUIA (Laboratori d’Enginyeria Química i Ambiental ) de la Universitat de Girona, ha derivat en una patent de la qual la UdG en té la meitat dels drets. La resta pertanyen a l’empresa OHL Medio Ambiente Inima, S.A.U..
01/07/2011
La UdG, ara també, a través del mòbil
La UdG, ara també, a través del mòbil
La UdG facilita l'accés a la informació i als tràmits mitjançant un conjunt d’aplicacions que ha desenvolupat per a dispositius mòbils.
01/07/2011
Contractes
Signatura dels contractes-programa amb els Departaments
Els directors i les directores dels Departaments i la rectora han formalitzat recentment els contractes-programa per al període 2011-2013.
30/06/2011

Planes personals | personal pages

Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya ANECA Associació Catalana d'Universitats Públiques Comissionat per a Universitats i Recerca CRUE European University Association Universia Xarxa Vives d'Universitats